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Asturias.es Sede Electrónica Autorización sanitaria d’inscripción ...

2002474-Autorización sanitaria d’inscripción nel Rexistru Xeneral Sanitariu d’Empreses Alimentarias y Alimentos

Tramita al traviés d'Internet

Consiste en

Llograr l’autorización sanitaria pa la inscripción nel Rexistru Xeneral Sanitariu d’Empreses Alimentarias y Alimentos que dexe’l funcionamientu a industries, establecimientos y actividaes alimentaries que precisen dicha autorización previa (ver llistáu).

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Requisitos

1.

Ser titulares d’empreses y establecimientos del ámbitu alimentariu que tengan la so sede nel Principáu d’Asturies.

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Precises

    • Documentación de titularidá:

      • Personas físiques o jurídicas: copia del DNI o copia del NIF.
      • Comunidá de Bienes: copia del documentu de constitución de la comunidá, del DNI de les personas que la integren y del NIF de la comunidá.
    • Memoria de l’actividá, que va constar de los siguientes apartaos:

      • Descripción de los productos:
        • Denominación y definición del productu, ingredientes y aditivos, vida útil, etiquetáu, condiciones d’almacenamientu y demás especificaciones relevantes.
        • Descripción de los procesos d’ellaboración.
        • Diagrama de fluxu.
        • Descripción d’instalaciones y equipu:
          • Planu de la planta onde se reflexe la distribución de les zones, locales o dispositivos, según equipos y maquinaria:
            • Muelle o zona de recepción de materia prima.
            • Local o zona d’almacenamientu de materia prima (a temperatura ambiente o controlada).
            • Local o zona d’ellaboración, cola disposición de los equipos y maquinaria emplegaos na fabricación.
            • Local o zona d’almacenamientu de materiales auxiliares (envases, etiquetes, embalaxes, etc.).
            • Local o zona d’acondicionamientu del productu termináu.
            • Local o zona d’almacenamientu del productu termináu.
            • Muelle o zona d’espedición de productu termináu.
            • Servicios hixénicos y vestuarios del personal.
            • Llavamanes pal personal, con dotación d’agua frío y caliente.
            • Dispositivos y zona destinaos a la llimpieza y desinfección de los preseos.
            • Local, zona o dispositivu d’almacenamientu de productos pa la llimpieza, desinfección, desinsectación y desratización.
          • Esquema sobre’l planu del procesu de fabricación.
    • Documentación sobre’l Sistema d’Autocontrol pa la Seguridá Alimentaria: Analís de Peligros y Puntos de Control Críticu (APPCC).

      Requisitos previos. Han incluyir, polo menos:

      • Programa de llimpieza y desinfección.
      • Programa de llucha contra plagues.
      • Programa de caltenimientu de maquinaria ya instalaciones.
      • Programa de control de provisores y materies primes.
      • Programa de trazabilidá de los productos.
      • Práctiques correctes de fabricación/manipulación.
      • Programa de formación del personal.

      APPCC:

      • Analís de peligros y midíes de control Identificación de los PCC.
      • Especificación o establecimientu de llendes crítiques.
      • Vixilancia (monitorización) de los PCC.
      • Establecimientu de les midíes correctores.
      • Verificación del sistema.
      • Documentación y rexistros.
    • Copia del documentu públicu o priváu que xustifique’l cambiu de titular, robláu per dambes partes, si ye posible

    • Copia de la documentación indicada pa la inscripción inicial, dependiendo de si’l nuevu titular ye persona física, persona xurídica, comunidá de bienes, etc.

    • Nel casu de que vaigan ellaborar nuevos productos o se modifiquen los procesos d’ellaboración:

      • Memoria de l’actividá.
      • Documentación sobre’l Sistema d’Autocontrol pa la Seguridá Alimentaria.
    • Memoria de l’actividá.

    • Documentación sobre’l Sistema d’Autocontrol pa la Seguridá Alimentaria.

    • Documentación que constate esti cambiu.

    • Memoria de l’actividá nueva.

    • Adaptación del Sistema d’Autocontrol a l’actividá nueva.

    • Solicitú cubierta ensin documentación dalguna.

    • Solicitú cubierta ensin documentación dalguna.

Interésate saber

1.

DESTINATARIOS

  • Empreses qu’axunten les siguientes característiques:
    • Los alimentos oxeto de l’actividá seyan productos d’orixe animal y dispongan d’instalaciones físiques pa les actividaes de: Fabricación y/o envasáu.
    • Almacenamientu a temperatura regulada (refrixeración y/o conxelación).

(Vease "Más información" sobre qué actividaes precisen autorización sanitaria d’inscripción).

Plazu de solicitú

En plazo Tol añu

Cómo solicitalu

Pasu  1:
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1.  Notificación por corréu certificáu con acuse de recibu

Recursos

1.Recursu potestativu de reposición o contencioso-alministrativu

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